DE PRAKTIJK

Met meer dan twintig jaar ervaring in de traditionele Chinese geneeskunde, is praktijk Manon Ritter een vertrouwd baken in de regio Amsterdam.

Vrouwen en stellen kunnen hier terecht voor advies, begeleiding en behandeling op het gebied van hun kinderwens (onder andere IVF traject), zwangerschap, rondom bevalling en post-nataal. De behandeling kan bestaan uit acupunctuur, gebruik van kruiden, cupping, moxa-therapie en waar wenselijk, elementen uit andere disciplines.

Sinds kort biedt Manon ook Facial Rejuvenation aan, een serie van tien behandelingen gericht op het verbeteren van de huid en de contouren van het gezicht. Door middel van accupunctuur en massage wordt het effect van een natuurlijke facelift bereikt.

Manon heeft een holistische blik op de mens en de wereld. Ze staat bekend als betrokken en nieuwsgierig, maar ook als daadkrachtig en resultaatgericht. Eind jaren negentig studeerde ze af aan het Centre for traditional Chinese Medicine in Amsterdam. Sindsdien is ze zich blijven bijscholen in de breedte en juist ook in de diepte. Het zoeken naar ondersteuning op maat voor elke unieke cliënt, maakt dat Manon haar werk al zo lang met plezier doet.

Manon Ritter is aangesloten bij NVA. De koepelorganisatie is KAB. NVA voorziet ook in een geschillencommissie bij klachten.

 

"Het is echt onbeschrijfelijk wat Manon voor mij en mijn man heeft betekend. Na een meerjarig ziekhuistraject met mislukte IUI pogingen en 4 miskramen, was ik het vertrouwen in mijn lichaam volledig kwijt. Radeloos was ik. Manon gaf mij weer rust en vooral ook weer moed. Met de behandeling leerde ze mij veel over de werking van het lichaam. Ik was altijd heel ontspannen na een behandeling en kreeg stap voor stap weer een beetje vertrouwen. Ook omdat ze zo liefdevol, positief en hartverwarmend is. Ze is zo’n fijn persoon! Dankzij de fantastische aanpak van Manon ging mijn lichaam langzaam weer doen wat het moest doen. En ben ik spontaan zwanger geraakt. Uiteindelijk heb ik zonder medisch traject 3 gezonde zoons op de wereld mogen brengen. Vandaar dat Manon voor altijd een bijzonder plekje in mijn hart heeft."
Nicole
"Ik lijd aan PCOS en ben daarvoor onder behandeling in het ziekenhuis. Toch heb ik eens geprobeerd wat Manon voor mij zou kunnen betekenen en dat resulteerde in een telefonische afspraak. Ik ben echt op een heel fijne manier geholpen door Manon. Ze heeft me eerst uitgebreid ingelicht over haar behandelwijze, maar drong me niets op en liet alle ruimte voor mij om te reageren en vragen te stellen. Daarna heeft ze veel tips gegeven over hoe ik het beste met de al gestarte behandeling in het ziekenhuis kon omgaan. Al met al een zeer fijn gesprek waarmee ik erg goed ben geholpen!"
“Voor een lange periode ben ik bij Manon onder behandeling geweest met acupunctuur om overmatig zweten te verhelpen. Ik was best jong toen dat begon, en vond dit ook best spannend. Maar vanaf het moment van kennismaking tot afsluiting van de behandeling is daar nooit meer sprake van geweest. Bij Manon kom je in een bubbel van vertrouwen en rust, die maken dat ik keer op keer volledig zen wegging. Ze behandelde mijn klacht zoals ik dat wilde, maar daarnaast veel meer. Ik werd beter bekend met mijn lichaam en haar grenzen. Ik heb het niets anders dan super fijn en leerzaam ervaren om bij haar langs te gaan!”
LR, student geneeskunde.

Ik wil graag een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact op.

Nieuwe cliënten met vragen rondom fertiliteit, dienen rekening te houden met n wachttijd van ongeveer 5 weken