Kinderwens en vruchtbaarheid

Voor een deel van de vrouwen is zwanger worden geen vanzelfsprekende gebeurtenis. Ongeveer een op de zeven koppels ervaart problemen bij het zwanger worden.

Misschien ligt er bij jullie een medisch probleem, zoals endometriose, pcos of een andere aandoening waardoor een spontane zwangerschap bemoeilijkt wordt of zelfs onmogelijk lijkt.
In ongeveer 30% van de stellen ligt het obstakel bij de vrouw en bij ongeveer 30% bij de man.
Bij een groot deel van de paren wordt geen reden gevonden waardoor je niet zwanger zou kunnen worden. De frustratie kan daarmee oplopen in je leven en in je relatie.

De voortplantingsorganen zijn een ingenieus stelsels van zeer kleine en fijn afgestelde processen. Je kunt je voorstellen dat een goede doorbloeding en voeding van die organen essentieel zijn voor je vruchtbaarheid.
De Chinese geneeskunde bekijkt het functioneren van je vruchtbaarheid holistisch, dat wil zeggen in het geheel van de rest van je lichaam en welzijn, in de breedste zin. Ze kijkt naar het welzijn en functioneren van lichaam en geest als geheel. Dat betekent dat alles wat je doet in je leven; alle keuzes die je maakt, invloed hebben op je functioneren; je voeding, je stresslevel, je relatie, zowel positief als minder positief.

Het is mijn voorrecht om met jou of jullie samen te kijken wat er nodig is om jullie vruchtbaarheid te optimaliseren.
Acupunctuur en kruiden helpen om:

  • doorbloeding van baarmoeder, eierstokken en voortplantingsorganen bij mannen te stimuleren.
  • de kwaliteit van het Bloed te verbeteren
  • cyclusproblemen aan te pakken
  • stresslevels te laten dalen, waardoor hormonen beter in balans komen
  • hormonen te reguleren
  • doorbloeding van endometrium te verbeteren, waardoor een betere kans op innesteling ontstaat * risico op miskraam verkleinen
  • zaadkwaliteit te verbeteren, zowel kwalitatief als kwantitatief.
  • eicelkwaliteit te verbeteren.
  • doorstroming van energie in het lichaam te verbeteren
  • Bijwerkingen van medicatie tijdens een medische behandeling verminderen.

 

Voorafgaand aan een medische vruchtbaarheidsbehandeling zoals ivf, icsi if lui, is het aan te raden om een maand of 3 van tevoren met je behandeling te starten om de kans op een goede zwangerschap te vergroten.
Uiteraard ben je ook korter van tevoren welkom en kijken we samen wat de mogelijkheden zijn om je zo goed mogelijk te helpen.

Wil je liever een kort advies, dat kun je ook een telefonisch consult aanvragen. De kosten hiervoor zijn 25 euro. Tijdens een telefonisch consult is het uiteraard niet mogelijk een pols en tong- diagnose te stellen.

Ik wil graag een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact op.

Nieuwe cliënten met vragen rondom fertiliteit, dienen rekening te houden met n wachttijd van ongeveer 5 weken