Behandelingen

Gynaecologie:

Een gezonde menstruatiecyclus is als de natuur: het gaat vanzelf, er is ritme en regelmaat en het kost geen moeite. wat voor de een normaal is, is de voor de ander heel vreemd. Alle vrouwen horen wel eens over problemen met hun menstruatie “dat is normaal, dat hoort erbij”

Kinderwens:

Kinderwens: Ik begeleid vrouwen die zich willen voorbereiden op een zwangerschap, die al een poos zwanger proberen te worden daarbij hulp willen, bij ivf/icsi trajecten en lui, alleengaande vrouwen, mannen met verminderde vruchtbaarheid, en bij miskraam of herhaalde miskramen.

Download de temperatuur curve

Vul links je gegevens is en je kunt de temperatuurcurve downloaden

Zwangerschap:

Acupunctuur biedt een veilig alternatief bij misselijkheid, spijsverteringsproblemen, hoofdpijnklachten, slapeloosheid, depressie, vermoeidheid, angst en pijnklachten.
"Na mijn 5e miskraam was ik mentaal en fysiek op. Mijn lichaam voelde als van een ander en waar de wens voor een 2e kindje alleen maar groeide, wist ik niet meer hoe ik nog kon vertrouwen. Door mijn verloskundige werd ik verwezen naar Manon. Meteen voelde ik me op mijn gemak bij haar, de fijne sfeer, haar luisterend oor, haar kennis. Alles was nieuw voor me, maar ik kon me er meteen aan overgeven, vond het zo bijzonder en een verademing hoe zij keek naar de (dis)balans in mijn lichaam, hoe ze een totaalbeeld maakte van mijn gezondheid, iets wat ik miste in de westerse geneeskunde. Al na de eerste afspraak voelde ik eindelijk weer meer ontspanning in mijn lichaam, daar verlangde ik zo naar. Ook had ze me stof gegeven tot nadenken. Rust en ontspanning was precies wat ik nodig had en hoe moeilijk ook, door haar woorden ‘soms win je meer met de tijd nemen dan dat je aan tijd verliest’, durfden we die rust te nemen, een pas op de plaats te maken en te focussen op herstel, weer sterk worden en weer durven vertrouwen. Loslaten. Met ondersteuning van verschillende Chinese kruiden, die Manon aanpaste waar nodig, en acupunctuur voelde ik me steeds krachtiger worden, kreeg ik weer energie en verbinding met mijn eigen lichaam. Inmiddels ben ik 28 weken zwanger en zo zo dankbaar!"
“Voor een lange periode ben ik bij Manon onder behandeling geweest met acupunctuur om overmatig zweten te verhelpen. Ik was best jong toen dat begon, en vond dit ook best spannend. Maar vanaf het moment van kennismaking tot afsluiting van de behandeling is daar nooit meer sprake van geweest. Bij Manon kom je in een bubbel van vertrouwen en rust, die maken dat ik keer op keer volledig zen wegging. Ze behandelde mijn klacht zoals ik dat wilde, maar daarnaast veel meer. Ik werd beter bekend met mijn lichaam en haar grenzen. Ik heb het niets anders dan super fijn en leerzaam ervaren om bij haar langs te gaan!”
LR, student geneeskunde.