Facial Rejuvenation

Al eeuwenlang wordt acupunctuur ingezet om de huid en de contouren van het gezicht te verbeteren. Dat gaat via het stimuleren van acupunctuurpunten op gezicht en lichaam, in combinatie met het plaatsen van kleine, intradermale naaldjes in de doelgebieden op het gezicht. Het effect hiervan is een betere doorbloeding waardoor jouw huid zelf meer collageen aanmaakt. Je huid krijgt zijn natuurlijke glans en kleur terug. Je blik wordt helderder en opener. Fijne lijntjes worden duidelijk minder zichtbaar, terwijl diepere rimpels verzacht worden. Hoewel de naaldjes voelbaar zijn tijdens de behandeling wordt dit over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Nadat de naaldjes zijn verwijderd, wordt de huid licht gemasseerd met een guasha steen. Het resultaat is een algemeen gevoel van welbevinden een fris gevoel.

In tegenstelling tot eenmalige, medische ingrepen als Botox injecties, bestaat Facial Rejuvenation uit een serie van tien behandelingen. Na ongeveer vier behandelingen beginnen verbeteringen zichtbaar te worden. Omdat gebruik wordt gemaakt van jouw eigen energie is het effect langdurig. Voor optimale resultaten nadien is mijn advies om dagelijks anderhalve liter water te drinken, gezond te eten, jezelf voldoende beweging in de buitenlucht te gunnen en af en toe voor een onderhoudsbehandeling terug te komen.
Daarnaast is er nog een goede reden om voor een natuurlijk alternatief te kiezen. Die heeft te maken met de functie van de gezichtsmimiek voor onze communicatie. De mate waarin we elkaars mimiek kunnen lezen via de kleine bewegingen van de gezichtsspieren, bepaalt de mate waarin we empathie voor elkaar kunnen voelen. De minieme bewegingen die we waarnemen als de ander een emotie voelt, doen wij onbewust na in ons gezicht. Op die manier verwerven we heel fysiek informatie over de ander die erbij helpt dat we ons in hem/haar kunnen verplaatsen. Bij gebruik van bijvoorbeeld Botox wordt een deel van de gezichtsspieren stilgelegd waardoor we onze emoties minder goed via ons gezicht kunnen uitdrukken. De emotie van de ander fysiek meebeleven via ons eigen gezicht gaat ook een stuk lastiger. Je kunt je voorstellen dat dit het moeilijker maakt om zelf compassie te voelen maar ook om compassie van de ander te krijgen.
Zo heeft een ingreep als Botox indirect toch een negatieve invloed op je kwaliteit van leven. Facial Rejuvenation zal juist positief doorwerken op jouw vitaliteit en kwaliteit van leven. Mocht je meer willen lezen over de functie en werking van de gezichtsmimiek, dan verwijs ik je graag naar het boek ‘Het afscheid van mama’ van Frans van der Waal, over emoties bij dieren.

Het is echt onbeschrijfelijk wat Manon voor mij en mijn man heeft betekend. Na een meerjarig ziekhuistraject met mislukte IUI pogingen en 4 miskramen, was ik het vertrouwen in mijn lichaam volledig kwijt. Radeloos was ik. Manon gaf mij weer rust en vooral ook weer moed. Met de behandeling leerde ze mij veel over de werking van het lichaam. Ik was altijd heel ontspannen na een behandeling en kreeg stap voor stap weer een beetje vertrouwen. Ook omdat ze zo liefdevol, positief en hartverwarmend is. Ze is zo’n fijn persoon! Dankzij de fantastische aanpak van Manon ging mijn lichaam langzaam weer doen wat het moest doen. En ben ik spontaan zwanger geraakt. Uiteindelijk heb ik zonder medisch traject 3 gezonde zoons op de wereld mogen brengen. Vandaar dat Manon voor altijd een bijzonder plekje in mijn hart heeft.
Nicole
I met Manon during my pregnancy in 2019 when my midwife recommended I see her for hormone balancing. I wish I had started seeing her earlier in my pregnancy (and definitely will continue to see her in the future on all woman's health issues). She is a professional with a wealth of knowledge regarding the body, pregnancy and holistic wellbeing. Her easy way to describe things was indespensible. Additionally, Manon walked my husband through pain points to help me manage my pain during labour. This made him feel empowered to actively help during our home birth. I am so grateful to have met her.
“Voor een lange periode ben ik bij Manon onder behandeling geweest met acupunctuur om overmatig zweten te verhelpen. Ik was best jong toen dat begon, en vond dit ook best spannend. Maar vanaf het moment van kennismaking tot afsluiting van de behandeling is daar nooit meer sprake van geweest. Bij Manon kom je in een bubbel van vertrouwen en rust, die maken dat ik keer op keer volledig zen wegging. Ze behandelde mijn klacht zoals ik dat wilde, maar daarnaast veel meer. Ik werd beter bekend met mijn lichaam en haar grenzen. Ik heb het niets anders dan super fijn en leerzaam ervaren om bij haar langs te gaan!”
LR, student geneeskunde.